Sen när inga sorger finns kvar vad blir vi då lyckligare av

.
Dagens låt:

Den svenska björnstammen – Mörkt kallt ljus

(Glöm inte att lyssna på deras nya album- Den svenska björnstammen – Ett fel närmare rätt "
Mina personliga favoriter var bl.a Ett fel närmare rätt, Ledig, Mörkt kallt ljus, också självklart Svalkar vinden och Vart jag mig i världen vänder. I det stora hela tycker jag att albumet håller väldigt bra hela igenom med att dom blandar låtar med duktigt textskriveri, som man känner igen sig i till låtar man bara tycker är uppfriskande och roliga. En låt som var väldigt olik deras stil var väl Indie train där texten är på engelska osv men det låter fortfarande bra! Den lugna låten Iris var skön också och åkte direkt ner i Sånna där sköna och lugna låtar -listan. 4/5 Nassar får albumet av mig)





"Jag måste lära mig att se det som finns framför mig och de som ingen kan ta härifrån, och även om jag inte vet vart jag ska så får jag aldrig sluta gå"


All this time you´ve had it in you, you just sometimes need a push

.
Dagens låt:

Music Super Circus – Gimme Some Lovin'



Egentid är ensamt men skönt ibland

Idag har jag haft en relativt härlig dag för mig själv. Jag var ledig, så jag sov överdrivet länge, men det var skönt för jag behövde det. Sover man typ 12/13 h så behövde man nog sömn ;)
Jag klev upp, drog upp persinnerna, såg att det var ett skamligt bra väder och fick på en gång lust att ta en långpromenad, men först fick det bli en bra frukost:


Flingor (K Redberries), Actimel och Multivitamin brustablett.
Så länge man känner sig nyttig så- fine by me ;)

-

Efter min "duktiga" frukost så tog jag på mig kläderna, kollade vilken temp det var ute, blev glad att jag kunde ta den tunnare jackan, gick ut och började gå. För att jag inte bara skulle "gå för att gå" (jag gillar inte det oftast. Det känns jobbigt att inte ha ett mål att gå emot ibland) så tänkte jag att jag skulle försöka hitta ett solarium som låg relativt nära, för jag fick bara lust att sola för första gången på länge, så jag tog upp min gps och försökte lokalisera mig. Jag brukar bara använda Gpsen i mobilen för att hitta "i det stora hela" och sen när man har kommit tillräckligt nära vill jag försöka hitta själv, så man inte förlitar sig helt på mobilen utan lär sig själv samtidigt också. Efter att ha gått flera flera kilometer, fram och tillbaka på vissa gator till och med, och gått i alla uppför-och nedförbackar som finns här vid Hägersten-Aspudden-Örnsberg och tillåme Telefonplan var jag och letade på, så hade jag fortfarande inte hittat något solarium. Så jag "gav upp" och gick och kollade på utsikten här vid mig och tog lite bilder så här i "tidiga-våren":










-

Solarium eller inte så fick jag ju en sjujäkla promenad, frisk luft, fick "upptäcka" mitt område- My hood, lite mer också och fick rensa huvudet lite.

Efter att ha tagit bussen till Liljeholmen för att "små-kolla" lite efter solarium där- utan vinst, så köpte jag med mig en sallad, Multivitaminjuice och vindruvor hem och kände mig nöjd för dagen med friskluft.
Efter det har jag bara suttit vid datorn, kollat jobb, pysslat lite med grejer, dammsugit, städat, kollat serie och film- storgrät till en av favvofilmerna- A walk to remember, osv. Nu får vi se om det blir lite mer serie eller film och sen sova antar jag.
Hoppas det blir samma härliga väder imorgon! :)
Och justja´! Man får väl passa på att gratulera Victoria & Daniel också till den lilla prinsessan, och även till Daniels föräldrar (vänner till min farmor och farfar) som har blivit farmor och farfar också!
Ha det bra hörni!

/




Ställ in ditt sikte på nåt posi-ti-ivt

.
Dagens låt:

The Majority Says – 114


-
Håll hårt i din goda vän, för där ute finns det gott om ormar
Gå med dom som vill dig väl, även om dina fickor är tomma
Glöm dom som vill sänka dig, sudda bort bad minded tjommar
Ju mera dom spottar på mig, desto snabbare kommer jag blomma

Suddasuddasuddasuddasudda bort dom

Nertryckare finns alldeles för gott om
Suddasuddasuddasudda bort dom som
Hugger dig i ryggen när du vänder dig om

Vi ser dom redan från start, ögonen säger en helt annan sak
Och det visar sig snart, att det rötnaste hjärta har helt annat skal
Vi suddar bort alla tungvrickare
Dom blir mätta på att andra blir hungrigare
Dom vill se oss som en byggsten i deras del av system
Så vi rör oss flummigare
Men gropen som dom gräver kommer dom själva falla i
När dom slåss för att beskydda sin hierarki
För vad tror dom växer upp när så mycket hat gror?
Tänk i andra banor
Jag ber dig!


Håll hårt i din goda vän, för där ute finns det gott om ormar

Gå med dom som vill dig väl, även om dina fickor är tomma
Glöm dom som vill sänka dig, sudda bort bad minded tjommar
Ju mera dom spottar på mig, desto snabbare kommer jag blomma

Hey

Ställ in ditt sikte på nåt posi-ti-ivt
För nåt ryggbitande har vi ingen ti-id
Jo, jag ser dom men jag bara väljer att se förbi-i
Kan inte låta dom stjäla min energi-i
Nej, om dom vill hålla ner dig och se dig vissna
Så använd deras hat som en gnista
för vi växer upp med ljuset, kommer från de dunkla
Det är klart att dom vill se våran skuta sjunka
Jag ser dom inte på min radar
Så det spelar ingen roll hur många troll som hatar
Jag bara ser aldrig tillbaka
Nej nån guldgrävarvän kommer jag aldrig sakna
Nej en god vän går fö-örst
Som finns vid din sida när sommar blir hö-öst
Skin över dom, låt dom vä-äxa

Har inget hat i mitt bröst!
Oh ne-ej

Håll hårt i din goda vän, för där ute finns det gott om ormar

Gå med dom som vill dig väl, även om dina fickor är tomma
Glöm dom som vill sänka dig, sudda bort bad minded tjommar
Ju mera dom spottar på mig, desto snabbare kommer jag blomma
-




Helgen var jättemysig- som väntat, i Shamn! God mat, pianospelande, ut-vilning (bra svenska), mys osv bestod helgen av och det var som sagt jättebra.

Den här veckan har det då åter igen varit jobbigt med smärta. Sjukdomsbesvär, magkatarr, huvudvärk osv har åter igen dragit ner mig till att bli extremt trött och allmänt "gnist-lös". Jag försöker kämpa tillbaka ibland och försöka "överrösta" smärtan med min egen personlighet, men lättare sagt än gjort är det. Oftast är det hopplöst och man bara ger upp för en stund, men jag skulle ju såklart aldrig ge upp helt och bara lägga mig ner och t.ex sluta gå upp ur sängen på morgonen, utan man måste ju bara bita ihop. Jag brukar tänka att man vet ju aldrig vad framtiden har med sig, att det är lite spännande att se vad som väntar en, kanske att det vänder mer och blir bättre, och det är ju sådanna tankar som får en att fortsätta, det och alla positiva saker man har. Jag tackar för allt positivt varje dag, för man får aldrig glömma det man har fått också som är bra. T.ex människor runt om en som familj, pojkvän, vänner osv som bryr sig. -Alla positiva saker helt enkelt får man inte glömma att vara tacksam för- varje dag.



(Bild från 2009)

Stort, större än jag någonsin trott, det snurrar i min skalle

.
Dagens låt:

September – Because I Love You



Söderhamn över helgen

Om ett tag ska jag åka hemåt och packa, tvätta och göra lite ärenden. Imorgon bär det mot Shamn dårå med hjärtat :) Vi får se vad för äventyr vi hittar på i helgen ;P men för det mesta blir det nog lugnt. Ser framemot att såklart få träffa familjen och katten, men också äta mammas goda mat och få träffa vänner :)
-
Alla hjärtans dag var föresten jättemysig också. Vi lagade mat tillsammans, drack lite skumpa och bara hade det mysigt :)




Alla hjärtans dag-tagg ;)

You give me fever

.
Dagens låt:

Familjen – Det snurrar i min skalle



Längtar tills imorgon och 3 dagar efter

Idag åkte man då och jobbade, det gick jättebra. Men när jag hade kommit hem ifrån jobbet, ätit och börjat slappna av kom febern igen, och halsontet har suttit i hela dagen. Drygt att det aldrig bryter ut riktigt någon gång "på riktigt" men men, bara att bita ihop och jobba imorn igen också ;) Jag längtar tills imorgon kväll då man få åka hem till hjärtat och mysa ner sig, på alla hjärtans dag och allt ;) Som jag skrev förut, jag är inget stort AHjärtansD-fan men lite mysigt är det ju, och när man vet att det är en sån dag så varför inte bara ha lite mys? :)

-
Jag sitter och smsar med min far just nu ;P Haha, det är lite roligt på något sätt att han hellre smsar än ringer, men det är kul att se att han försöker iaf ;P Han har börjat skicka dagens låt till mig, precis som jag har på bloggen så skickar han ett par gånger i veckan nått han har lyssnat på och tycker är bra. Jag tycker det är roligt, och oftast så väljer han ut bra låtar. Jag har gjort en spellista nu på spotify där jag lägger in hans låtar som han skickar så om ni är intresserade så lyssna ni också :)
Pappa Orsis "Dagens låt"-ar



Pappa på Östermalms torg


This is my curse

.
Dagens låt:

Coldplay – Paradise


When she was just a girl
She expected the world
But it flew away from her reach so
She ran away in her sleep
and dreamed of
Para-para-paradise,
Para-para-paradise, Para-para-paradise
Every time she closed her eyes

When she was just a girl
She expected the world
But it flew away from her reach
and the bullets catch in her teeth
Life goes on, it gets so heavy
The wheel breaks the butterfly
Every tear a waterfall
In the night the stormy night she'll close her eyes
In the night the stormy night away she'd fly

Para-para-paradise
Para-para-paradise
Para-para-paradise

Oh oh oh oh oh oh-oh-oh
She'd dream of
Para-para-paradise
Para-para-paradise
Para-para-paradise
Oh oh oh oh oh oh-oh-oh-oh

lalalalalalalalalalala
And so lying underneath those stormy skies
she'd say, "oh, ohohohoh I know the sun must set to rise"

-


Slutet på denna hemska vecka, nya tag imorgon


Ja, då har man genomlidit ännu en svår vecka med mediciner, värktabletter, tårar, svettattacker osv. Det var typ igår jag kunde bita ihop en stund och ha roligt med vänner på en fika i stan åså, men på kvällen sen kom en svängom igen med min förbannelse som ligger över mig (det känns som att det är en sån iaf ;p). Det känns som att om jag bara fick hitta ett nytt jobb, eller allra helst i hela världen- att få hålla på med musik, så skulle jag inte tänka lika mycket på att jag har ont, utan få tänka på jobb eller musik, och få in rutiner åså igen.
Jag vet att det är ett steg i taget som gäller, men stegen går ju så himlaaa sakta och jag vill inte vänta något mer, för det känns som att jag har satt det mesta av livet på en pausknapp nu när man är så begränsad med så mycket. Jag vet att jag "är ju bara 19" och många tycker säkert att man har all tid i världen att hinna styra upp saker och ting, och så är det säkert ;), men jag har så mycket energi och passion -allra helst för musiken, som bara håller på att sprängs för att få komma ut, så det är det som är synd tycker jag att jag ska behöva få "vänta på min tur" och att jag inte bara får ge nu som jag vill göra.
-

Imorgon är det några timmars jobb som väntar iallafall, och även fika med en vän.
Jag biter iallafall ihop lite till för att inte bli galen ;P Och jag har Winnerbäcks ord i huvudet som tröst med allt:  "Håll uuuut, håll ut. Förr eller senare spricker en bubbla håll ut några dagar till" ;)



The greatest thing you´ll ever learn, is just to love and be loved in return

.
Dagens låt:

Bee Gees – To Love Somebody


Sängliggandet fortsätter

Igårkväll och inatt har det varit riktigt hemskt. Det enda jag kan göra är typ att sova och ta värktabletter + medicin. Jag har tänkt att ta mig hem till min lägenhet nu i typ 3 dagar, men som jag mår nu går det inte så bra att ta sig dit ;P Jag satsar defintivt på att ta nya tag på måndag då jag ska jobba igen åså, så jag får väl bara ta det som det är nu med all smärta och ta det lungt i helgen. Man har ju några saker att se fram emot dom kommande dagarna/veckan iallafall, t.ex:

- Bästa vännen kommer till Stockholm imorgon över helgen, så man får förhoppningsvis träffa henne en stund någon gång i helgen :)
- På tisdag är det alla hjärtans dag, jag är inte värsta Ahd-freaket men lite mysigt är det ju, och dessutom kanske det händer en till grej, men det är inte alls säkert, rena drömmen vore det iallafall, men som sagt inget spikat och om de händer så lovar jag att skryta om de ;)
- Nästa fredag åker jag och ♥ till Söderhamn över helgen och träffar familjen och bara har det mysigt.


Det var väl några exempel på vad som händer, så jag får väl bara blicka framåt istället för att begrava mig i att tänka på hur ont jag har. Och i slutändan finns det alltid personer som har det svårare eller ondare än vad jag har, så jag brukar tänka på dom vilka dom nu är när det är såhär.





Har på senare tid börjat kallas för Nasse, anledningar:
- Jag är liten och söt tydligen
- Jag oroar mig alltid för något- "Käkäkära nån"
- Jag har en grisnäsa, haha!
- Jag gillar rosa- Nasse = rosa

We found love in a hopeless place (Det gjorde vi faktiskt)

.
Dagens låt:

Paul Simon – Me And Julio Down By The Schoolyard



Jag har börjat funderat på vad jag var i mitt förra liv, haha. Inte seriöst sådär, men med tanke på hur mycket jag får ta nu och gå igenom med smärta osv. så måste jag ha varit någon/något hemskt ;P Hitler poppade upp faktiskt bland tanken på vem jag har kunnat varit, och ja, så ont som jag har den här veckan i olika smärtor på olika ställen i kroppen så, ja, det är nog inte omöjligt faktiskt... ;)
Men det som är skönt är fastän mitt i all smärta så ligger motivationen ändå kvar som kom "på rikigt" för någon vecka sen. Att jag vill söka nytt jobb åså. Men det enda frusterande är att rastlöshet/motivation- som då sitter i huvudet går inte ihop med smärtan- som då är fysisk. Jag vill göra saker men blir liksom inlåst pga smärtan. Och visst låter jag inte all smärta hindra mig, men den segar ju ner mig så fruktansvärt mycket och hur mycket jag än försöker så tar den ändå över tillslut. Det är så synd tycker jag, och jag börjar fundera lite vad det är för "test" egentligen som gudarna där uppe har kokat ihop, för i mitt huvud går det inte ihop hur "någon" har tänkt, med att ge mig vilja men sedan inte kunna använda den, iallafall inte fullt ut.
Tur att man har hittat någon att hitta mer energi hos iallafall, och som alltid- att man har musiken.






Nu får vintern vara slut snart

What a difference a day made

.
Dagens låt:

Carole King – Beautiful


Man får alltid som man vill. Man kanske bara inte alltid vet det själv först.
/Ellis



Jag fick bara en tanke för en stund sen som jag måste skriva. Jag stannade upp när jag gick själv in till köket hemma hos ♥ och tänkte på dagen, hur bra den har varit, de god nyheterna jag fick via telefonen å ja, bara sådär stannade upp ändå. Men jag tänkte då när jag stannade upp att om man stannar upp här i livet och tänker över saker så kanske livet och allt som det innefattar tappar charmen litegranna. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara, men någon själ där ute kanske fattar ;) Att man bara kanske ska låta det glida på som det är och inte gå in och ändra i tankarna åså så mycket. För när man står där och tänker över saker och ting så försvinner ju dom där sekundrarna som man hade kunnat använt till att låta det just glida på istället.
Jag känner att jag är verkligen den sista personen på jorden som ska predika om att låta livet glida på, som är den mest tanke/händelse-analyserande människan som finns typ, haha, men det kanske är vad jag vill bli iallafall. Jag gillar att vara en tänkare också, för man kommer på så mycket ;P, och självklart ska man ju inte lägga ner hela tankeverksamheten kanske, för ibland behöver man ju tänka över saker också, men i det stora hela typ, men ja, jag är verkligen övertänkaren # 1 ibland, och det kan vara jobbigt också så det är väl därför jag tänkte att man ska ta vara på nuet ibland också kanske.




RSS 2.0