Music is what feelings sound like

.
Dagens låt:

Múm – Green Green Grass Of TunnelVill du hitta nya, bra låtar? Lyssna lite på min "nummer 1-lista" vetja´ -Music is what feelings sound like. Där har jag blandat allt av det jag bara vet att jag vill lyssna på. Har du kanske missat att lägga till någon bra jullåt i din egen jullista, kolla då också igenom min, eller subscriba tillåme kanske. Sen min "Sånna där sköna och lugna låtar"-listan är ju hur mysig som helst, den funkar alltid tycker jag, och allra helst på kvällen, mysiga tillfällen, när öronen är för trötta för sån där lite mer "stökig" musik, när man bara vill stänga ögonen en stund och flyta iväg någon annanstans :) Ett bra exempel på en sån "flyta bort-låt" är den som jag satte som dagens låt längst upp. Den är skön och lite gullig sådär :)

"Music is what feelings sound like"
Jullåtar
Sånna där sköna och lugna låtar

-

Sen så kan jag helt klart rekommendera tv 3s nya webbserie "Elsas värld" som är baserad på Sofi Fahrmans böcker med samma namn. Jag hade tråkigt en dag och såg reklamen på tv för den, så jag klickade upp den på nätet, med inställningen att det skulle vara typ en sån där "fjortis-aktig" serie, och jag hade inte så mycket förhoppningar, eftersom den är en webbserie. Men jag var ändå lite nyfiken såklart för jag gillar på reklamen (om ni har sett den) när hon säger typ "Att göra-lista: Jag drar till Stockholm och tar över den här jävla stan" osv, eftersom jag precis har flyttat hit så bara kändes det kul att hon sa så ;P
Sen började jag kolla och den är faktiskt riktigt rolig. Man känner igen sig i vissa grejer, allra helst när hon gör bort sig åså;P osv. Den är liksom lite knäpp och rolig sådär. Så det har iallafall blivit lite som en egen julkalender för mig som man får vänta på nya avsnitt med. Avsnitten är ju väldigt korta också, vilket är både bra och dåligt tycker jag, för man vill ju se mer om vad som händer men samtidigt är det skönt att man inte behöver sitta så länge och kolla, och bättre korta avsnitt än längre och mer utdragna.
Värd att se iallafall tycker jag om man letar efter en liten lättsam serie som får en att dra på smilbanden ;)

http://www.tv3play.se/play/256702/

So you´re screwed up, but you´re gonna be ok

.
Dagens låt:

Regina Spektor – Better


Kyla = smärta

Ja, nu är ju vintern här dårå, och jag tycker faktiskt om den. Det är fint med snö+ att de lyser upp, man får åka till fjälls och åka snowboard bl.a. osv. men sedan 4 år tillbaka så är det ju inte lika roligt längre för mig när det är kallt ute. Varför inte? Jo för min sjukdom blir dubbelt så mycket värre, och ju värre smärtan blir, desto mer tar det på mig både fysiskt och psykiskt. Jag blir mycket tröttare (som att det inte vore nog att man blir trött av att det är mörkt på vintern) både av smärtan, och av medicinerna jag är tvungen att ta (fast jag inte vill, för jag gillar inte vad antibiotikan gör mot kroppen i längden), och av medicinerna blir jag ju ännu tröttare pga bieffekterna, så det är en enda stor ond cirkel med det där. Jag blir på sämre humör av allt, vilket ju är det sista jag vill bli, för jag känner mig inte som mig själv när jag inte är glad, och det är bland det värsta med hela den här sjukdomsgrejen.
Och folk försöker ju ge en tips åså- typ med hur man kan göra för att det ska bli bättre- vilket man absolut inte ska bli sur/arg över att folk vill en väl, men när man har haft såhär i 4 år så har man haft tid att försöka med allt, alla drycker, vitaminer, varma kläder, allt bra man kan äta osv. Så när folk t.ex. säger "Du har väl långkalsonger på dig?" Eller "Du dricker väl C-vitamin och tranbärsjuice, för det är jättebra för urinvägsinfektion", jag försöker ju då svara på ett sånt artigt och snällt sätt som möjligt, men egentligen bubblar det i mig av frustration av att jag redan vet allt det där, och lite som att jag är redan "expert" på det. Men alltså jag vet ju att om man inte har som t.ex. min sjukdom själv så kan man inte sätta sig in i hur det är och inte heller fullt förstå, så att bli arg är ju helt fel, men det är bara svårt som sagt pga frustrationen.
Jag menar inte att klaga när jag skriver sånt här om min sjukdom, för jag vet att folk går igenom värre smärta åså, men det är bara skönt att få skriva om det.
Också tänker jag att tänk om det finns någon där ute med likande problem eller till och med samma sjukdom, då kanske dom blir hjälpta om dom ser det här, så jag försöker vara så osjälvisk som möjligt, för man måste ju vända allt jobbigt till det positiva. Det försöker i allafall jag göra så att man fortsätter vara positiv själv, för det är det enda sättet tror jag.


Östermalms torg, påväg till jobbet


Hejsan morsan hejsan stabben! Här är brev från älsklingsgrabben, kan ni skicka mera pengar? För det vore en god gärning

.
Dagens låt:

The Tallest Man On Earth – Love Is AllEn vecka kvar till jul- öhh, va?


Ja, jag vet att jag är skitdålig på att uppdatera, och då kanske ni undrar varför har man då en blogg om man ändå inte ska ge upp sitt verkliga liv för att skriva konstant om de saker som inte ens är hälften en själv- ;P, Jo, för ibland så får man ju bara lust att skriva av sig lite mer än på facebook och då är ju en blogg bra. För det är ju bara jobbigt när folk skriver mil-långa statusuppdat. på Fb om saker som egentligen inte man bryr sig om alls, men med en blogg, där går ju folk in frivilligt för att läsa om just en själv liksom, så då får dom ju skylla sig själva iallafall ;P Sen så jag skriver faktiskt till största del nu förtiden för att t.ex. min mormor vill gå in å läsa vad jag har för mig, för hon tycker det är kul ;P, för ibland så när man ringer till varandra så kan man ju prata så länge, och då när hon då t.ex. har mindre tid så kan hon gå in och snabbläsa om mig så hon vet t.ex. att jag lever fortfarande i den här "stora, stygga staden" (som Sthlm är enligt mormor, mamma, farmor m.f ;P)

Ja, men vad "har hänt nudå sen senast"?
- Jag har varit i Söderhamn, dom 2 dagarna försvann ju på 2 sek typ. Men jag hann ju äta mammas mat åså iaf.
- Har legat sjuk, trodde jag skulle avlida där ett tag, men även det överlevde man.
- Jag var på julfest igår med jobbet, eller det var mer en mysig sammankomst. 15 tjejer som satt på huvudkontoret (skitfin våning på Norrmalm) och drack glögg, åt massa julgott och pratade bara. Det var trevligt.
Sen har jag väl gjort en massa emellan, men allt kan man ju inte säga ;)Pepparkaksbak i Vågbro :)


En lycklig liten springande bock :)


Och emellan åt fick man ju lite tråkigt och lekte skulptör istället


Jaadu..


Pacman & CO (Y)
-


Och från Vågbro till lite julpynt/ julkänsla i min lägenhet. Det blev en sån gran istället för en riktig ;)

Och på tal om jul, att det är julafton om typ en vecka, det fattar man ju inte. Inte för att jag behöver göra en stor sak av julen, men det är ju ändå något speciellt, och trots att man har gjort mycket juligt, t.ex. pyntat, bakat, sett alla julgrejer i stan osv så känns det bara inte som jul. Men det är nog mycket vädret. Det regnar ju typ bara här och blåser, och det finns inte ett spår av snö här sen det första tunna täcket la sig. Jag har heller inget sånt där jättebehov av att det ska vara snö på julafton åså, men det är ju mysigt med snö på något sätt. Men kylan får gärna hålla sig snäll, för jag blir så mycket sämre med min sjukdom när det är kallt, så det gillar vi inte.

RSS 2.0