Under pressure

.
Dagens låt:

The Majority Says – Trouble



NU har jag då hittat på nätet vilken svensk skådespelare som är min granne :) Jag började tänka bara ändå (pga utråkning förmodligen ;P) vart han nu kunde tänkas ha varit med i för filmer eller liknande, och då slog det mig att jag skulle kolla en gammal tv-serie som gick förut på 90-talet, Skilda världar, för jag fick bara för mig att han kan ha varit med i något sånt. Så jag sökte på google efter rollistan för Skilda världar och tog mig därifrån vidare genom att söka på Google-bilder på namnen (jag måste ju bara få säga att jag är ju en liten expert på när det kommer till att söka på internet efter saker man inte vet namn osv på, t.ex. filmer, låtar osv :> ). Men det visade sig iallafall att han var med i Tre kronor efter en stunds detektivarbete, och därifrån kunde jag ta reda på att han heter Daniel Larsson :) Han kanske inte är världens kändis, men jag visste iallafall att jag hade sett honom förut någonstans och Tre kronor följde man ju med mamma och pappa i tvsoffan på 90-talet så det var väl det sm hade fastnat då ;) Han är inte vad jag vet så aktiv i filmvärlden nu, men jag tror han fortfarande jobbar vid Dramaten iallafall





Ja, "mysteriet" är löst iallafall- väldigt skönt för hjärnan så jag slipper undra varje gång jag ser honom i radhuset ;P Mission accomplished, Ellis = mycket nöjd :>

Keep calm and carry on

.
Dagens låt:

The Beach Boys – Wouldn't It Be Nice



Det blir faktiskt en vardag i Sthlm också


Ja, nu kan man ju då säga att man verkligen har kommit in i verkligheten här nere ;) Man kliver upp, är trött hela dagarna (mycket tror jag pga av de kissiga vädret), jobbar några timmar, funderar mycket, handlar upp pengarna på en gång på bl.a matvaror så man inte har nått kvar till nöje typ ;P osv. Jag visste ju att en vardag skulle komma också när jag flyttade ner så jag är inte direkt besviken eller hur man ska säga på att det inte bara är stoj och lek hela tiden om man säger, utan såklart kan jag ju ta vardagen också utan att tröttna på att vara här. Jag känner mig verkligen hemma här fast än vinden blåder hårt emot kappan just nu, så det är väl nånting positivt iallafall.
Bandyn mellan Hammarby-Broberg hade jag verkligen velat åkt på i kväll i Zinkensdamm, det har stått i almanackan nu i över en månad att jag skulle dit, men nu när det väl blev hade man inte råd, så det var ju lite synd.. Men det blir väl fler matcher åså
-

Igår hade jag en "Jag-dag" typ, alltså jag var bara hemma och hade lite själv-spa, haha. Man behöver sånt ibland. Jag bl.a duschade länge, peelade kroppen, fixade med håret, naglarna osv. Så idag fortsatte jag lite på de "temat" och köpte lite nya grejer för huden åså, för det märks vad vädret och vintern gör mot huden, den blir torr och bara allmänt tråkig så jag köpte det på bilden nedanför för att friska upp den litegranna.



En ny smink-svamp behövdes verkligen. Även fast jag såklart väldigt ofta gör ren de jag använder så ibland behöver man nya sånna för det blir ju ändå kvar orenheter i svamparna man använder fastän man tvättar, och av det mår ju inte hyn bra av. Concealer ska man också byta ut ofta, allra helst sånna man har en sån där pinne till att applicera med, för i den stannar det också mycket orenheter , och smink överhuvudtaget ska man ju ha så fräscht som möjligt i.

Forget about the reasons why you can't in life, and start to try

.
Dagens låt:

Norlie & KKV – Tröjan du hatar


-
In a moment, everything can change,
Feel the wind on your shoulder,
For a minute, all the world can wait,
Let go of your yesterday.

Can you hear it calling?

Can you feel it in your soul?
Can you trust this longing?
And take control,

Fly

Open up the part of you that wants to hide away
You can shine,
Forget about the reasons why you can't in life,
And start to try, cause it's your time,
Time to fly.

All your worries, leave them somewhere else,

Find a dream you can follow,
Reach for something, when there's nothing left,
And the world's feeling hollow.

Can you hear it calling?

Can you feel it in your soul?
Can you trust this longing?
And take control,

Fly

Open up the part of you that wants to hide away
You can shine,
Forget about the reasons why you can't in life,
And start to try,
Fly
Forget about the reasons why you can't in life,
And start to try, cause it's your time,
Time to fly.

In a moment, everything can change.

-




This years love had better last

.
Dagens låt:

James Brown – It's A Man's Man's Man's World



Och med snön kommer förkylning

Ja, som vanligt är jag sjuk dårå ;) Det är nog både bakterier och kylan tror jag. Jag glömde långärmad tröja under min lite tunnare jacka härom kvällen och då frös jag riktigt mycket. När man har varit så mycket sjuk i sitt liv som jag (;P) så vet jag precis vad som gör mig sjuk och känner på mig precis vart gränsen går mellan att frysa av kyla lite granna och när jag fryser pga av för lite kläder då jag går över den där gränsen till att frysa så jag blir sjuk.
-
Ikväll är jag bara hemma och gör ingenting typ. Städade lite förut, bäddade rent min sneda säng- japp sneda, den har gått sönder så madrassen har ramlat ner på ena sidan så just nu sover jag i en helt lutande säng ;P Alltså är det mycket skönare att sova hemma hos ♥ just nu (och annars också men) men man måste ju hem och "sköta om" lägenheten ibland också ;)
Imorgon får man finbesök av två vänner som ska checka in min lägenhet för första gången, sen kommer nog faster på söndag för att också kolla in hur jag bor, så "alla" på en å samma gång liksom ^^
-
Spelningen i onsdags gick jättebra i allafall! Vi spelade våra 5 låtar jag och Joel Svensson- Himlen är oskyldigt blå, Hallelujah, Tro, Tears in heaven och Ängeln i rummet. Det blev alldeles lagomt och stämningsfullt sådär. Dom som anlitade oss var jättenöjda och glada över musiken trots den tråkiga omständigheten.
När Joel och jag repade någon dag före så spelade vi in några låtar dels för att höra vad vi kunde förbättra inför spelningen, hur bra vi spelade ihop åså, och dels för att ha nånting inspelat tillsammans. Det är väldigt simpelt insp. med min iphone, men det går ju att lyssna på iallafall så om du vill lyssna på våran enkla version av Hallelujah så är det bara att gå in på min myspace- www.myspace.com/ellinorohlsson.

Du kanske vet någon som letar trubadur i t.ex. Stockholms-området eller Söderhamn, tipsa gärna om oss! Vi är öppen för i stort sett alla slags spelningar som t.ex. begravningar, bröllop, firmafester, födelsedagspartyn, trubadur på krogar osv. Det är bara att kontakta mig eller Joel genom facebook, här på bloggen eller vad som nu är lämpligast. Pris och sådant är alltid diskuterbart till varje inviduell spelning!




rep @ Kungsholmen

Karma is only a bitch if you are

.
Dagens låt:

John Hiatt – Have A Little Faith In Me


Otursdag

Idag har jag verkligen haft en sån där kallad otursdag. Gjort illa mig, glömt saker jag betalat för i affären osv. Och precis när jag skulle skratta åt mig själv när jag kom hem från affären klämde jag mig så då blev jag bara argare istället ;P
Men repat har jag ju iallafall gjort :) Imorgon ska det sjungas på begravning med gitarrist, vilket ska bli jätteroligt, men att det är begravning är ju absolut inte lika roligt. Det är aldrig roligt att sjunga för ledsna ansikten, men det känns bra att få ge något till de som är ledsna- alltså att sjunga så bra man kan för dom och ge mycket känsla i det man sjunger, som jag alltid gör såklart, men ja, ni kanske fattar. Det känns skönt att äntligen få sjunga/spela "ute" som jag inte har fått gjort på ett tag nu.
Helgen var mysig iallafall. Fredagen var jag på Fridhemsplan och hade det roligt med härliga människor. Lördagen var mer åt det mysiga hållet, då vi sov länge, åt middag ute och gick på bio. Vi såg New years eve, den kan jag verkligen rekommendera för dom som gillar när det trillar ner någon tår på kinden sådär :>
Ikväll blir det bara mys me snyggot, och imorn ska det klivas upp tidigt för att fixa inför spelningen, så det blir en tidig kväll (om sömnen tillåter)





Försent för å ångra men tid nog att tänka om och leva med det

.
Dagens låt:

Den svenska björnstammen – Svalkar vinden


Det finns en annan sida, det finns någonting jag aldrig ser
men jag vill inte veta vad, för därifrån syns längtan mer.
men om jag tar mig ifrån en sviken dröm och hit igen
så kanske jag kan känna meningen med tystnaden.

svalkar vinden värmer solen

ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina tankar

har fått lovord och mordord piska o morot

ångest och oro som jag vore av stål och glas, borde gå men stannar kvar.
jag har lovat och glömt, förlåtit fördömt, försent för å ångra men tid nog
att tänka om och leva med det.

svalkar vinden värmer solen

ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina tankar

jag saknar det som inte finns och sprider ut mig själv i vinden

bara du kan bära det som gör så ont i mina ögon. vi har något stort
på gång, så länge ingen bryr sig om vilka höjder vi kan nå
på vilken sida som vi står.

svalkar vinden värmer solen

ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina tankar



-Hur bra är inte låten/texten då? <3
-


Idag

Vaknade med ♥, klev upp, städade lite, åt frukost, tog lång tid på mig med att klä på mig osv, sen åkte jag in till Liljeholmens galleria och gick omkring och tänkte på ingenting typ, bara kollade runt i affärerna. -Jätteskönt var det, allra helst för en sån som mig som alltid typ tänker på nånting, men nu lyckades jag stänga av en stund iaf. Visst är det inte världens roligaste att gå och shoppa själv, allra helst inte när man t.ex behöver smak-råd i provhytten eller så ;) Men jag är inte rädd för att vara själv, sitta själv och äta, gå och vara tyst en stund osv. Ibland är det som sagt bara skönt :) Lite egentid ska alla ha ibland.
Jag köpte bland annat två läppglanser, två fina märken för en gångs skull;P Det brukar alltid bli lite halv-dåliga billiga läppglanser annars- och dom är också bra, men de dyrare är ju oftast lite bättre, och de två jag köpte fick väl godkänt båda två :)
Jag köpte också en ljuslykta, två glas, mascara, ett linne (-som var dagens kap iaf!), nagellack, bh, trosor osv.
Dagens kap var ju som sgat linnet, som jag köpte på Gina tricot, 100 % bomull, snyggt och hur skönt som helst!!! Och för bara 50 kr dessutom, det kallar jag klipp ;) Det är ett sånt linne man både kan ha att sova i för det är så skönt- om man vill de, eller att ha när som helst annars, vardag som att gå ut på krogen :) Mitt blir nog använt hemma som myslinne + till vardags ibland :)



Lunch, mmmm :)


Ljuslykta, Indiska

Stay, stay stay with me, you don´t have to go

.
Dagens låt:

Erik Hassle – Stay Away

Gott nytt år gott folk!

Jaa, då var det 2012 och det ska bli spännande att se om "vi går under" i år nu då ;)
Haha, positiv (Y)
-

Julen var mysig annars! Jag var ju hemma (hem nummer 2 ;P) i Söderhamn från den 23e till den 29e och bara hade det jul-mysigt sådär. Men jag längtade dock hem till hem nummer 1 och till det man har här hemma i Sthlm så det var skönt att få komma hem några dagar innan nyår och bara mysa.

Nyårsafton:
Jag var i Enskede, åt jättegod mat med jättetrevligt sällskap.
Och sen var det var ju det där med alkohol-stopp. Jag hade det lite för roligt på nyår kan man ju säga då eftersom ca 2 timmar efter det jättehärliga och trevliga tolvslaget med den jag ville vara med, så låg jag på toaletten, och där förblev jag långt in på morgonen... ;) Jag känner mig inte ett dugg cool av att ha gjort det som nog många skulle känna sig om dom drack för mycket och hade nått att berätta för kompisarna sen om hur mycket tok man sa och gjorde (;P). Det var första gången jag faktiskt nådde toalett-gränsen, så nu vet man ännu bättre vart man ska stanna och inte med goda drycker ;P Ja då lämnar vi det ämnet ;P
-
Nyårsdagen:

Ja det kan ju alla räkna ut hur jag mådde då ;) Det blev mycket vatten och sen försöka äta, men även mys och film.
-
Den 2/1-12:
Bakis-latheten fortsatte. Bara mys, skräpmat, film, fick lite friskluft av promenad, osv.
-
Idag:
Åkte hem vid 4-tiden, handlade lite och sen har jag bara duschat, ätit och suttit vid datorn. Jag ska fixa lite med jobb-grejer och sen kolla film tror jag, är fortfarande trött efter helgen ;)
-


En liten nyårs-skål till er från mig, lite sent men ;)


Nyårs-fördrink :) (som då alltså snabbt fortsatte i snaps-shottar, champagne, öl osv)


Och nytt år = nya festivaler och konserter så därför fick jag P&L-bandet avklippt av två snyggingar några minuter innan tolvslaget ;) Lättnad och lite sorgligt på samma gång att det åkte av, men mest skönt

-


Förut skrev jag ju på Facebook om uppträdandet jag såg på tv- Erik Hassle med låten Stay (inte Stay away- men den är också awesome) på julkonserten på tv 8, då fanns den bara på tv8play men nu ligger den också uppe på youtube, och jag får inte nog av den. Jag blev bara jättekär i låten och hur han framför den. Kolla du också!
http://www.youtube.com/watch?v=ONLEQcDcB1I


RSS 2.0