Återfukta!






Nu såhär på vintern så känner man ju riktigt hur narig man blir om både händer,läppar, ansikte, och i stort sett hela kroppen. Glöm inte att återfukta både innan och efter du har sminkat dig! Det spelar ingen roll om du har användt foundation eller inte, återfukta alltid! Alltid efter jag har duschat (m.m) så smörjer jag in hela kroppen med en skön återfuktande kräm. När man sminkar så är ju oftast liksom "basen" viktigast för att det ska funka, och återfuktning är ju verkligen a och o för en lyckad sminkning/en fin hy som ser fräsch ut länge.

Peela är också viktigt, alltså att avlägsna döda hudceller från huden. Även läpparna har mycket död hud efter t.ex. läppglans,läppstift osv. så mitt tips till det är att ta bort sådant ungefär varje kväll (på huden kan man ta bort med t.ex. en peelinghandske som finns att köpa i skönhetsbutiker m.m. och på läpparna kan man använda t.ex. en gammal tandborste och gnussa, inte så det blir sårigt utan försiktigt. Annars kan man använda fingret. Men glöm som sagt inte att återfukta efter peelingen, för annars blir huden irriterad och ännu känsligare. På läpparna kan man använda ett naturligt serat eller liknande, det gör jag varje dag.
Så glöm inte att unna dig något lyxigt i vinter(då man är som torrast), som massage, peeling, nagelvård eller något annat "själviskt";) Man behöver unna sig själv också, och man mår mycket bättre efter man har fått någon sådan behandling.

Har du några frågor om smink, hårvård? Eller du kanske vill ha tips på någon smink/hårprodukt som fungerar bra? Kanske tips på vilken av alla återfuktande krämer man egentligen ska använda, och utan att det behöver kosta över 500 kr. Vad som helst, fråga på bara!

Glöm inte att tävla också/var inte så fega ;) En festsminkning+en proffissionell ögonbryns-noppning kan väl aldrig vara fel? (läs om tävlingen nedan)

UF-mässa!


För någon dag sedan så anmälde jag mig till UF-mässan, som kommer att äga rum här i Söderhamn (tennishallen tror jag, 1a april eller något sådant) för alla dom som vill visa upp och göra reklam för sitt UF-företag. Så självklart ska jag vara med bland ca 200 andra, och jag har småidéer sådär vad just jag ska göra för att visa upp mina kunskaper lite mer och göra reklam för min smink och hårstylingstjänst ;) Så de blir nog kul!


Angående tävlingen

Jag ville bara informera er som är intresserad av att delta i tävlingen (se nedan) att ni behöver absolut inte göra "hel-perfekta" sminkningar, utan jag kommer utgå från kreativitet mycket, så du kan t.ex. göra en regnbåge över hela ansiktet eller kanske göra en egen tolkning av Avatar i ansiktssminkning, för som sagt det behöver inte vara en vanlig sminkning, om man inte vill göra något sånt då. Så använd fantasin och kanske låna grannens barn och gör en fantasifull ansiktsmålning, vad som helst;P Bara det är kreativt så har du stor chans att vinna :)







Make-up MY mind ;)






Nu har du chansen att tävla och vinna en fest-makeup + ögonbryns-noppning från mig värde 250 kronor + att du får tips under själva sminkningen osv om vad som passar dig/ditt utséende. :)


Det du behöver göra
är att skicka in en bild till mig där du har sminkat dig själv, eller någon annan, och jag kommer sen att avgöra (ev. tillsammans med en till person som är sminkintresserad) vilken av sminkningarna som är snyggast/mest kreativ/passar bäst efter den sminkades utséende osv!
Så ta chansen att få en helt gratis sminkning+noppning!

Det du behöver göra som vill vara med i tävlingen:
Du behöver ta en bild, och sedan skicka in den till mailadressen [email protected]
Som rubrik på mailet kan du skriva t.ex. "Mitt bidrag till smink-tävlingen" eller liknande!
Skriv även ditt namn och din mailadress i mailet (du kan skicka bilden i bifogad fil) och din motivation till varför du vill vinna/ beskriva din sminkning litegrann!
(Du bör bo i Söderhamn om du ska ha större chans att vinna pga transport osv ;))

Tävlingen avslutas den 22/2-11

Lycka till!


Synd! ;)

Åh! Jag hade velat gått på "testa-på"-Rosenserienkväll på Grengatan 1 här i Söderhamn den 27/1, men just då har jag ett ganska så stort musikevanemang där jag ska sjunga och som jag ska vara konferencier på tillochmed. Såklart ska ju det bli jätteroligt:) men jag hade även velat gått på de där med min vännina ;) Rosenseriens smink/lotion m.m är så bra för att det är inte vattenbaserat, utan det är baserat på aloe vera m.m , inget syntetiskt innehåll, och sminket är klassat som Livsmedel, så man kan alltså äta det, så bra är det! Inte för att man ska/vill äta det kanske;P Men det är ju jättebra på alla sätt verkligen! Det är billigare i det stora hela än många andra märken som inte alls är lika naturliga, och det är ju jättebra :) Sminket är jättebra för de som är allergiska mot andra märken, och är inte farligt på något sätt. Hade varit roligt som sagt, menmen, det blir väl fler gånger! ;)



Do you want to Make-up your mind?



Halloj! :)

Nu har ju skolan startat igen så nu är det snart dags för ännu en smink/hår-fotografering! Måste bara komma igång lite i skolan först :)
Har även en liten affärsidé sådär som jag ska göra för att sprida ut smink/hår-tjänsterna jag erbjuder åså :) Det blir nog bra!
Håll utkik på bloggen efter fotograferingen, och det kanske kommer nya tips och trix inom kort! ;)

Kom ihåg att höra av dig också om just du vill Make-up your mind a little bit! ;P Tro det eller ej men smink och hårstyling gör faktiskt en gladare för man känner sig fräschare och det höjer självförtroendet till max! Så det är värt det!


Mina länkar!

Tänkte bara påminna om att ni ska kika in på mina länkade sidor (längre ned till höger på sidan hittar du dom), så som Sannas smyckes-sida Makra Mera där hon visar och säljer sina jättefina egengjorda smycken, eller kika kanske in på Aimees jättegrymma blogg Pretty baby där hon berättar lite om sina make-up och hårstylings-jobb! Min prislista ligger även där om ni vill se den separat :)


Hårtrender våren 2011


Ja, här kommer några trendnyheter på hår-fronten också dårå :)


I vår kommer det vara stort, busigt, vildt, svallande och burrigt hår som gäller. Utsvängt kommer också att komma tillbaka med triangelform, med det det stora burriga längst ner,

som här på bilden från L´Oréals senaste hårserie  t.ex :




Det vågiga, luftiga håret (som alltid funkar tycker jag) kommer bli väldigt inne. De sönderplattade "strip-frisyrerna" kommer alltså inte vara poppis ;)



Det kommer alltså att bli mycket tupering, hårmousse och mycket hårspray ;) Men kom ihåg att det är skadligt för håret att tupera, så var noga med att använda balsam efteråt och försök att inte tupera så ofta etc.




Lockigt kommer vara inne, alltså inte dom stela "dock-lockarna" utan med ett naturligt svall.
Eller som här på bilden, små krusiga lockar blandat med burrigt och "triangel-stil" (platt upptill, burrigt/stort nedtill) är väldigt sött och ger en "Cirkus-känsla" på något sätt ;P



Jag tänkte på Top Model säsong 13, när tjejerna gjorde en fotografering med Cirque Du Soleil och hade jätteburriga frisyrer
Här är t.ex vinnaren av säsong 13, Nicole Fox



Och en av mina favoriter från den fotograferingen, Laura Kirkpatrick



Så våga hörni! Våga göra det stort och busigt! Man kan ju tänka utifrån proportionerna på sitt ansikte lite också kanske;) men om du vill göra det stort och galet så gör de!

Vill du ha hjälp med en sån här hårstyling eller kanske en uppsättning av något slag? Du har kanske en jättedålig hårdag och då är det bara att höra av dig! Du kommer inte att bli besviken!
Hoppas du blev lite inspirerad!

Puss

Trender våren 2011


Här kommer lite trend-nyheter på make-up fronten:


I vår kommer MAC att släppa en ny kollektion - MAC Jeanius Spring 2011 Makeup Collection
Trenderna kommer att bli läckra pasteller med mycket matta men ändå färgstarka färger.

Här syns några av kollektionens nyheter



------

Även Gorgio Armani släpper nytt i vår, och den kollektionen heter Giorgio Armani Transluminence Spring 2011 Makeup, och innefattar också mycket pasteller, men kanske mer åt det mörkare hållet. Även denna kollektion kommer att innefatta mycket färg som får oss att glömma den dystra, kalla vintern. Älskar den nya mörkblå ögonskuggan, den är så snygg!



här är en del av kollektionen


------

I mars månad så kommer Make Up Store att lansera sin nya kollektion för vår/sommar, men jag har smygkikat lite och där ser det också ut att förekomma lite pasteller men även färgstarka ögonskuggor.

Här får ni också smygkika lite då ;)




Det här GRÅA läppglanset t.ex. verkar intressant, det heter Twin gloss Lead och kommer också i den nya kollektionen. Det blir ju inte grått på läpparna, utan transperent och skimrigt ;)








Det var en liten trend-nyhet i smink-väg iallafall. Det verkar som att sminkföretagen kommer att satsa mycket på starka ögonskuggs-färger, medans läpparnas färg kommer luta mer åt pastellfärger så som rosa-beige, champagnefärg osv. Jag har även sett på de stora modeshowarna, fashionweak m.m att väldigt starka färger på läpparna inte kommer att vara "fel", så som rött, cerise-rosa, orange, lila osv.

Det här är ju modet just nu om man ska se "utåt" i världen. Men om man hittar en egen stil och diggar den så tycker jag att man ska köra på de, för om man hittar nått som passar för en själv så blir ju det aldrig omodernt, om ni förstår vad jag menar :)
Jag tycker även att det naturliga alltid är modernt, så det tycker jag också att man ska köra på!

Hoppas ni blev lite inspirerade såhär inför våren/ sommaren!

Puss <3


En liten smygtitt!

Smygtitt! ;)




Man brukar ju säga att om man tittar ner i en tjejs sminkväska så ser man en liten del av hennes personlighet ;)
Iallafall så tänkte jag att ni skulle få kika ner lite i min sminkväska, för att kanske få lite inspiration till att köpa lite nytt smink, eller bara se vad jag brukar "leka" med ;) Det är alltså både make-up från min privata "samling" men även ifrån mitt "UF-smink"

----

Här har vi då först min nyinköpta sminkväska från H&M, jag tror faktiskt att den är från en Hello Kitty-kollektion ;)





Här är tre av de sminksaker jag köpte i London, en ögonfransböjare och eyedust i två färger, sot-svart med glitter och en brons-guldig





Här är en av de bästa sakerna som jag tycker att man kan ha i sin sminkväska, en vanlig mjuk applikator (ögonskuggs-pensel). Den målar jag alltid med när jag målar på mina "torra" ögonskuggor. En sån borde alla ha i sin sminkväska tycker jag :) Väldigt lätt att hantera.





Här är min mascara som jag använder nu för tillfället, och även min kajalpenna som jag har köpt väldigt länge. Mascaran är från Isadora och kostar ca 139:- , jag tycker den passar mina ögonfransar bra. Kajalpennan är en "roll-up" och det tycker jag är väldigt lämpligt, så att man slipper stå och vässa hela tiden ;) Den är också från Isadora. Jag använder Soft black så att det inte blir en för hård kontrast mot ögat.



Jag äger även en brun mascara som är väldigt lämplig om man bara vill se lite "lätt" sminkad ut sådär :)





Vi går vidare till lite bas-smink. Sist jag var på en shoppingrunda i Gävle så köpte jag faktiskt en ny foundation och ett nytt täckstift. Det är väldigt sällan som jag använder foundation, för jag tycker att det är mycket finare med det mer naturliga, och därför använder jag oftast bara täckstift+puder, men ibland kan det vara snyggt tycker jag :) Den här gången köpte jag H&Ms täckstift, som är lite mer "rinnigt", jag brukar ha ett "fast" täckstift i "läppstiftsformat", men den här har jag haft förut så jag vet att även den är väldigt bra :)
Denna gång köpte jag även foundation till företaget.





Mitt puder, som jag även kan rekomendera för jag tycker att det täcker väldigt bra och det passar väldigt bra till den "naturliga looken" :)




En av mina rouger. Gillar denna för att den ger en väldigt fin skugga och lyster i ansiktet. Man ser även lite lätt solbränd ut av den och det är ju ett plus :)





Jag köpte även ett väldigt fint läppstift sist. Jag är egentligen en läppglans-tjej ;P Men jag ville ha något väldigt rosa för mina läppar, och det fick jag. Man kan ju antigen "dutta" på det på läpparna, och då blir det ju svagare och lite mer diskret, eller så kan man måla på riktigt så det blir riktigt rosa och starkt. Så om man vill ha en söt färg som passar jättebra till en snygg solbränna så rekomenderar jag detta läppstift :)





Också lite mer fokus på ögonen då :)
Jag är ingen lösögonfrans-tjej, men ibland använder jag det och jag tycker att det framhäver ögonen väldigt bra och gör dom lite mer flirtiga ;) Här är de lösögonfransar jag har just nu, och dom är lite mer av den orginella stilen.





Här är en av alla dom färg-paletter jag har i bas-färg.
En sån här är väldigt bra att ha, en som alltså går från hud-färg till brunt.
Är ett måste tycker jag om man vill satsa på en lite mer naturlig sminkning.





Dessa ögonskuggor använder jag mycket till fest. Dom skimrar väldigt fint och är lätta att hantera.
Har även användt den på kunder som har blivit väldigt nöjda.





Den här lilla turkosa "mini-skuggan" från Maybelline New York är väldigt snygg och färgstark. Jag tycker att det är så snyggt att ha den tillsammans med en brun skugga. En typisk sommarfärg skulle jag vilja säga. Också väldigt snygg att ha tillsammans med andra färgstarka skuggor.
(Den är mer turkos i verkligheten)





Denna glitter-eyelinern fick jag faktiskt i julklapp och den är fin att använda till fest. Jag har sett många som använder väldigt tjockt med sånna här glitter-eyeliners, och såklart har ju alla olika smak, men jag tycker att det är finast att bara ha så smalt som möjligt med sånna här ;)




Här är två utav mina produkter ifrån Make Up Store. Den större är en krämig rouge i två olika nyanser och den lilla är min favorit-eyedust i guld. Man behöver bara använda ett milli-milli gram av den och ändå så blir det jätte-skimrigt ;)




Här är min rouge-borste, som jag har haft ett tag nu, men som har hållt väldigt bra. Den är väldigt lämplig för som man ser på bilden så drar man upp den där silvriga saken och sätter locket över, och på så sätt så blir inte borsten spretig och nött när den ligger fritt i sminkväskan :)





Här är mitt pensel-set ifrån M.A.C, som jag använder mest när jag sminkar kunder.
I love it! ;)




<3




Och till sist så jag rekomendera dessa tre nagellack.
Den längst ut till vänster är ett transperent lack, men lite mer diskret än det mest genomskinliga. Det i mitten älskar jag! Det är ett transperent lack med skimmer i, väldigt snyggt till fest! Och det längst ut till höger fungerar ju i alla lägen, det vanliga transperenta lacket :)





Ja, då har ni fått sett en del av mitt smink, en väldigt liten del faktiskt av allt det jag har. Men jag hoppas att ni har fått lite inspiration, och kanske till och med lite mer inspiration till att höra av er till mig kanske :) Har ni några frågor om något som jag just har visat, så fråga på bara!

Puss <3

-----------------------------2011!-------------------------



Gott nytt år allihopa! :)

På nyår vare sminkjobb, det var ju jätteroligt! Tyvärr tog jag inga bilder, men som jag uppfattade det så blev kunden väldigt nöjd!

Glöm inte att höra av er nu det här nya året, när ni vill ha smink/hårstylingshjälp! Det är värt det :)

RSS 2.0