I´m not one of those who can easily hide

.
Dagens låt:

Den svenska björnstammen – Vart jag mig i världen vänder



-
I can almost see it
that dream I am dreaming
but there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"
every step I'm taking
every move I make feels
lost with no direction
my faith is shaking

But I gotta keep trying
gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
always gonna be a uphill battle
sometimes I'm gonna have to lose
ain't about how fast I get there
ain't about what's waiting on the other side
it's the climb

The struggles I'm facing
the chances I'm taking
sometimes might knock me down
but no, I'm not breaking

I may not know it
but these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
just gotta keep going
and I, I got to be strong
just keep pushing on

'Cause there's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
always gonna be a uphill battle
sometimes I'm gonna have to lose
ain't about how fast I get there
ain't about what's waiting on the other side
it's the climb, yeah!

Keep on moving, keep climbing
keep the faith, baby
it's all about, it's all about the climb
keep the faith, keep your faith

-

- Och det var mitt liv sammanfattat i en låt, känns det som iaf :P Helt otroligt att jag känner så om en Miley Cyrus-låt, men just den är ju bra så, det får väl vara så då ;)...


-

Fredag:
Slapp/mysdag. På kvällen blev det öl på Hard rock Café med 3 knäppisar ;P Sen donken, och tanken var att vi skulle gå och spela biljard, men det var fullt överallt, så det blev att åka hemåt vid halv 1 tiden, vilket var skönt ändå.
Lördag:
Sov länge, tog mig tillslut upp, gjorde mig iordning, tog headsettet och gick till affären och handlade lite mat+ lördagsgott- och köpte min första egna julmust för i år+ lussegifflar, för att få lite julkänsla- fick på samma gång luft och en längre promenad, vilket var jätteskönt. Har bara varit hemma sen dess, städat, ätit, kollat serie, pratat med Shamn (mamma) osv.
Ikväll blir det bara lungt, mycket mys med trevligt sällskap :>
Nästa helg blir det nog att åka till Söderhamn för att bl.a hämta lite julsaker så man kan börja få lite julkänsla här i lägenheten+ att äta mammas mat, pussa på katten- och syrran, och mamma kommer väl pussa på mig tänker jag ;P Så det ska bli trevligt.

Ha en jättetrevlig helg hörni, och glöm inte att göra något som gör någon annan glad! :>





Love is my drug

.
Dagens låt:

Timbuktu – Jag drar


3 månader

Ja, nu har jag varit här i ca 3 månader, men det känns på något sätt som att jag har varit här längre. Det är nog för att det har hänt så mycket på så kort tid tror jag, både i praktiken och i mig liksom ;)
Trots lite svårigheter just nu i det praktiska så ångrar jag inte mig en sekund att jag flyttade hit och att jag är här. Jag har inte hemlängtan alls, så det var ju nog dags i vilket fall. Men saknar katten, lillesyrran, mammas mat osv. det gör man ju, men inte själva Shamn liksom.
Det jag tycker är "lite roligt" eller hur man ska säga det är att enda sen jag var liten har jag liksom "vetat" att jag skulle flytta hemifrån när jag var 19 :) Liksom när man pratade med kompisarna och föräldrarna då i 7 årsåldern så sa jag det att när jag är 19 skulle jag flytta hemifrån, och det kändes så också- och så blev det ju :) Det bara känns "roligt" på något sätt ;)
-
Helgen såg ut lite såhär:
Fredag
Var på 23-årsfest i Kärrtorp hos Pojje och Erik :) Den väldigt trevliga och roliga kvällen fortsatte sedan på Paradise vid Slussen där vi dansade till man kände att man levde, haha ;P Sen sova på det bästa stället ^^

Lördag:
Sängen hela dagen, bara film och tv- och sova

Söndag:
Exakt samma som lördagen, haha. -Men jag öppnade ju fönstret iaf så jag fick lite frisk luft, haha ;P
När jag gick ut då för första gången igår på hela helgen för att gå till jobbet så kändes det konstigt- men skönt såklart ;) haha





How you´re the light over me

.
Dagens låt:

The Tallest Man On Earth – The Dreamer


-
Oh sometimes the blues is just a passing bird
and why can't that always be
-



Igår var det utgång, och jag hade min lilla inflyttningsfest fast det bara blev jag och 2 till ;P Men trots 3 pers så lät det i allafall som att det var 20 pers härinne, och det blev precis lika mycket party ändå. Jag säger bara 40 % vodka, shotglas, apelsin och kanel. Japp, apelsin och kanel (istället för t.ex. citron och salt till tequila)- om du inte har testat så har du missat nått! Väldigt passande till julen pga av den juliga smaken (Y)
Det blev en väldigt, öhm vad ska man säga- händelsefull kväll, med betoning på full ;P Haha, jag vet hur tjatigt det är-som jag tycker själv, när folk tjatar om hur fulla dom blev och hur bakis-dagen var efteråt, jag brukar försöka hålla mig från att säga det själv för det låter ju töntigt bara;P Men nu var ja tvungen att skriva de, för jag skämtar inte när jag säger att jag har aldrig blivit så full i hela mitt liv- utan överdrift. Imorse fick man ju betala, och minnet kunde ju hoppa upp och ta sig tyckte vodkan, men kvällen i det stora hela trots sned-fyllan var ju rolig :)
Idag har jag varit lite av en zombie, bara sovit, kollat Himym, ätit donken (jag hade kunnat ätit 10 Mcfeast till minst), ätit godis och varit lite små-deppig. Det är väl en blanding mellan trötthet och att jag bara är lite småkänslig just nu , men det är en annan historia ;)
-
Jag ringde och grattade min far också på farsdag, och fick mig en insyn idag på att man kanske borde ringa sin pappa lite oftare och försöka visa att man bryr sig om honom. Sen att man dessutom inte ska klaga över småsaker (vilket jag faktiskt kan vara lite en "expert" på ibland) och att man inte ska vara så självömkande för småbekymmer... Det fick jag en liten påminnare om idag iaf <3



Haha, jag å pappa för typ 3-4 år sen ;)

.
Dagens låt:

Phil Collins – You'll Be In My Heart



Till en av de bästa och starkaste människorna/kvinnorna jag känner, en av mina bästa vänner, min förebild och stora idol: Mormor

Ofta så skämtar jag och resten av våran sida av släkten om att du är "Tjata nummer 1"- för att du "tjatar" om allt å inget när man pratar med dig, men i det stora hela så gör vi ju det -för det gör ju dig till den du är-och det är ju att du är så härlig egentligen.
Jag har aldrig någonsin träffat någon som har gått igenom så mycket som du, men ändå är så underbar som person. Allt du var med om i dina yngre dagar och cancern du vann över. Om jag ens ärver hälften av den styrkan du har inom dig så är jag världens mest lyckosamma person.
Det känns mer som att du är en av mina bästa vänner-trots åldersskillnaden, än en mormor- även om du också är världens bästa mormor. Jag kommer nog aldrig att hitta ett sätt att försöka förklara kärleken till dig och tacksamheten för att du har varit den du har varit-och är, för mig.
Hade jag haft mycket pengar hade jag försökt att köpt tillbaka allt i presenter, men det hade nog verkligen inte räckt till i vilket fall. Jag hoppas då att jag istället är en bra person tillbaka mot dig och att jag utstrålar kärleken jag har till dig iallafall.
Jag älskar dig mormor (och Lasse med såklart)

Grattis på födelsedagen (11/11-11), jag hoppas du lever väldigt länge till-i vilket fall så kommer du alltid leva kvar hos mig

/Din Ea







Heartbeats

.
Dagens låt:

Kite – I Give You The Morning




Om det är Stockholm, vinet jag dricker, fullmånen eller kanske bristen på sömn, det vet jag inte, men nånting är det som gör att jag blir lite små-knäpp här nere, haha ;P

Igårkväll var jag på några timmars visit i Kungsängen hos "storebror" Johan :) Vi åt mat å slappade bara, skrattade och hade det trevligt. Trots att jag gäspade var 3e sekund och var huuur trött som helst så var det skönt att få vara social en stund med en "annan norrlänning" och få träffa katterna :>
På vägen hem i allafall så började det med att jag somnade på pendeln. Som tur var ringde mormor å pratade med mig så jag inte åkte förbi T-centralen ;P När jag kommer tillslut (sent på kvällen, typ vid 12) till stationen från tunnelbanan där jag skulle byta till buss så gick nästa buss om en halv timme. Trött och less satte jag mig dock och väntade. När det var nån minut kvar så ringde min telefon och rätt som det var så hade tydligen bussen gått utan att jag hade märkt de ;P Liite trött ;)
Jag får dock en lovad skjuts, så jag går upp till gatan ovanför stationen och väntar. Det kommer en bil och jag tänker att ja där är ju skjutsen. Jag hoppar in i bilen, säger Hej och vänder mig om till föraren. Reaktionen från killen jag inte kände var "VEM är DU?"-väldigt chockat. Minst lika chockad får jag lite småpanik, snubblar på orden när jag försöker förklara mig att jag hade hoppat in i fel bil- och tar mig ut lika snabbt som hjärtat slog. Haha! Jag skrattade och grät samtidigt när min riktiga skjuts kom ca 1 minut senare. Som sagt, jag vet inte om det var lill-lördagsvinet, fullmånen, min extrema trötthet eller nått annat, men heeeelt sjukt var det i allafall. Det känns fortfarande som att jag verkligen bara drömde- för sånt händer bara i konstiga drömmar eller nått. (+ att det satt en tant i ett skyltfönster i en affär där jag stod och väntade och filmade-nånting? - Ja, bara helt sjukt som sagt var hela situationen)
Nästa gång jag väntar på skjuts i mörkret tänker jag dubbelkolla minst typ 8 gånger innan jag hoppar in i en bil sådär ;P Tur att killen var snäll iaf som satt i den (Y)
-




Besides, maybe this time it's different, I mean I really think you like me

.
Dagens låt:

Robyn – Hang With Me (Avicii's Exclusive Club Mix)



Fredag:

Utgång. Middag på T.G.I Friday´s på Stureplan (och nej, vi gick inte dit för att vaska eller plaska å allt va de heter, vi gick dit för där är maten godast av ställena ;P), sen åkte vi till Sjätte tunnan i Gamla stan för att dricka upp oss lite innan vi gick till någon klubb :) Vi hamnade sedan på Ace vid hötorget där vi hade det så roligt långt in på natten- dansade och hade oss :> Sedan bar det av till Blåsut för att sova!
.
Lördag:

Slö-dagen. Efter fredagen var man ju inte direkt pigg ;p så jag tittade film i sängen hela dagen typ, sen åkte jag hem, handlade lite, såg hur mycket pengar jag hade kvar på kontot och dog lite granna, gick hem och kollade film sen somnade jag vid 2.
.
Söndag:


Vaknade först 11 men orkade inte kliva upp så jag somnade om och vaknade klockan 2.. Jag hann typ vara vaken i nån minut så var det ju mörkt ute igen och då var man lika trött-igen. Mörkret gör mig verkligen hur seg och trött som helst- me don´t like :/ Det känns som att jag gör inget annat än att äta här hemma, men ändå är ja hungrig hela tiden ;P Jag vet inte om det är magkatarren eller bara av ren utråkning ;P
Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 10 så jag får gå ner och tvätta. Jag tvättade ju typ i 4 timmar igår (torkning osv), men det blev fel på en av maskinerna så mina kläder blev alldeles stela när de torkade av tvättmedlet- liiite less blev man ju, så ja måste tvätta om nu ikväll... Sen får klockan gärna bli efter 12 så man får trevligt besök ^^
.
Imorn:


Ledig halva dagen, jobba halv 4 som vanligt, ringa en massa sånna där samtal man tjänar in vuxenpoäng ifrån och sen ska jag väl hem och sätta mig på rumpan å äta igen ;P Haha, det låter väldigt lovande det här med min kost och hälsa tycker jag! Haha, ne men på helgerna får man vila :)
-
Från i fredags:




Jag är så glad att Stockholmarna tänker på oss från Norrland och försöker få oss att känna oss lite mer som hemma iallafall :>


Fin bild på Danielo tycker jag... :>...




Don´t go breaking my heart

.
Dagens låt:

Movits! – Swing för hyresgästföreningen



Hur mycket ska man tillåta egentligen?

När man är i en "lägre position" i samhället, där man kanske inte är chef/högre uppsatt person utan en vanlig anställd/människa så är det ju väldigt lätt att hamna i skottzonen eller att bli trampad på. Man kanske får ut för saker man egentligen inte har orsakat själv osv, och det är ju inte så lätt att försvara sig då eller säga emot eftersom man är så känslig själv för att bli nertrampad ännu längre.
Jag har en tendens till att vara för snäll. Och med det menar jag att vara för snäll mot andra så jag istället blir dum emot mig själv i längden. Genom åren har man ju såklart "förbättrats" av erfarenhet och blivit lite mer hårdhudad iallafall när det kommer till att säga ifrån osv. Men det sitter fortfarande i att jag ibland har väldigt svårt att säga emot och att låta mig själv tryckas ner. Det är ju de- vart går egentligen den där fina gränsen med att vara snäll till att bli trampad på? Jag får faktiskt påminna mig själv ibland t.ex när jag är i ett sånt läge, t.ex att behöva säga ifrån- att jag säger till mig själv typ "Nej Ellinor, nu räcker det med det snälla" och då vänder det faktiskt i huvudet och jag slutar vara rädd för vad den andra personen ska tycka om mig och då kan jag försvara mig/säga ifrån, och då känns det ju genast mycket skönare för mig och min självkänsla.
(Minilektion i skillnaden mellan självkänsla och självförtroende: I det korta kan man säga att ju bättre självförtroend eman har desto sämre självkänsla har man- i de flesta fallen. Självkänslan har med "det inre" att göra- vad man Egentligen känner om sig själv och självfötroendet är mer ytligt)
Jag tycker det är väldigt jobbigt iallafall, allra helst när jag är en person som inte vill bli trampad på men kan bli det i allafall. Men sen är det ju så att jag tar ju inte hur mycket som helst heller som sagt. Folk kan verkligen underskatta en liten blond tjej som jag är, men blir jag tillräckligt mycket trampad på så kommer även min vassa sida fram.
Men som sagt det är en väldigt fin gräns där emellan att vara snäll och att tillslut ta skit, man får passa sig lite och tänka att man är faktiskt värd lika mycket som vem annan som helst. Man får lita på magkänslan helt enkelt och inte låta sig tryckas ned så man mår dåligt själv.





This is the start of something good, don´t you agree?

.
Dagens låt:

Lars Winnerbäck – Håll ut


-
Oh oh, sometimes I get a good feeling, yeah
I get a feeling that I never never never never had before, no no
I get a good feeling, yeah
-


Jag fattar det men ändå inte

Jag får små "feelings" ibland, det här med att jag har flyttat hit till Sthlm åså. Som idag jag bara satt här i lägenheten i sängen med datorn åsså kom det en sån där känsla flygandes, det slog mig liksom att "shit, jag sitter här- i min lägenhet och jag bor faktiskt här- i Sthlm, och jag har tagit mig hit själv (med hjälp såklart men) osv"
Jag fattar det men ändå inte liksom ;P Det kanske låter så "småstadsliv" det kan låta, men det har egentligen inte med staden att göra och miljöombytet utan bara själva grejen. Jag ville bara skriva av mig det iallafall ;)
-
Jag har även insett att jag kanske inte är den bästa av barnskötare som finns, haha ;P Nu får inte det här låta som att jag inte vill fortsätta jobba som de, eller att jag inte tycker om mitt jobb- för det gör jag, men det är just när det kommer till det praktiska som det spricker lite granna kanske. T.ex. som att byta blöja på en 1,5 åring ;P Det kanske är lätt om man är en sån som inte bryr sig om sånt som är äckligt- alltså det som finns i blöjan osv, haha, men när man är som jag- lite shinkig när det kommer till sånt där, lite halv-känslig kan man väl säga att jag har blivit på senare år när de kommer till sånt som kan få en att må lite halv-illa, och att då byta en blöja, eller hjälpa någon av de andra barnen att torka sig- det är där det skär sig lite ;P
En annan sak där det skär sig lite är ju när barnen är sjuka/förkylda. Jag som vet att jag har dåligt immunförsvar vill ju vara så långt borta från barn som möjligt egentligen- alltså när det kommer till just för att slippa bli sjuk, men nu är man ju uppe i det hela tiden i vilket fall, och det känns ju lite sådär faktiskt ;p Menmen, man får väl bita ihop, för man kan ju inte bara låta det vara heller, haha ;P



Men dom kan ju vara så söta också, så så farligt är det ju inte alltid ;)


RSS 2.0