Don´t make things difficult, don´t make it hard living on


Dagens låt:
.
Eurythmics – Here Comes The Rain Again


Ja, nu sitter jag här i Sthlm, på söder åter igen, på "mitt" rum, med ett "amerikanskt" tangentbord, så det tog lite mer tid märker jag att skriva nu än på ett "vanligt" tangentbord ;P Jag kom igårkväll och då hann jag bara in med resväskan så blev jag medryckt ut på äventyr igen på stan med Joel, en nyfunnen vän- väldigt duktig på gitarr måste jag ju bara få säga då ;) Vi drog runt i staden och hamnade till sist på Wiströms pub i gamla stan, där det var jamkväll, så Joel spelade litegranna också. 
Jag har iallafall börjat få mer grepp nu om staden ;P Det kommer sakta men säkert, de där gatu-minnet åså ;P För en småstadstjej som mig tycker jag att jag lär mig ganska bra än sålänge iaf ;) Men har man stora drömmar så måste man ju oftast satsa i de stora städerna också, och det är väl lite de som är planen ;)
Alla sover så nu lyssnar jag på musik i hörlurarna genom deras dator och funderar på om man kanske ska ta sig en macka eller så innan läggdags. Jag börjar känna mig småkrasslig, och det är inte kul när man vet att man ska vara kvar till söndag, men jag hoppas att jag kan hålla ut. Imorn blir det jobb-ärenden igen och sen blir det att vara barnvakt igen :)
Godnatt då Stockholm, Söderhamn och alla ni andra ;)
.

Utsikt från balkongen här över innergården, mysigt tycker jag det är dårå :)

Should I stay or should I go?


Dagens låt:
.
Cue – Burnin'


I say release me
'Cause I'm not able to
Convince myself
That I'm better off without you

Yeah, it's perfectly clear

That it's not what you need
I tell you that I don't care
But I don't want to
Anything that you say
I hear myself agree
And I don't recognize
What I've turned into

I don't know why I want you so

'Cause I don't need the heart break
I don't know what love addictive hold
You have on me I can't shake
No, I'm not in control
So let me go

Release me

-Ikväll blev det att umgås med Sanna innan hon flyttar, så det var jättemysigt och en alldeles lagom kväll eller va man nu ska säga :)
Imorn åker jag till Sthlm och blir kvar där till söndag, så det ser jag fram emot. Jag ska ner för anställningsintervjuer, lämna in CV, träffa både gamla och nya vänner, gå på fest och kanske sjunga litegranna med en av de nya vännerna ;)
Är han inte duktig Johan Mörlin så säg.
Jag känner mig stolt som vän och ärad att jag fick vara modell till t.ex. denna vackra bild ^^
-

Och så skulle jag vilja tillägna en dikt till min käre (bästa) vän Sanna som flyttar dårå ;)

I carry your heart with me
by e. e. cummings


I carry your heart with me, I carry it in
my heart. I am never without it, anywhere
I go you go, my dear. And whatever is done
by only me is your doing, my darling,
I fear
no fate, for you are my fate, my sweet, I want
no world, for beautiful you are my world, my true,
and it's you are whatever a moon has always meant
and whatever a sun will always sing is you

here is the deepest secret nobody knows
here is the root of the root and the bud of the bud
and the sky of the sky of a tree called life which grows
higher than soul can hope or mind can hide
and this is the wonder that's keeping the stars apart

i carry your heart, i carry it in my heart.

Too much love will kill you

.
Dagens låt:

Fall Out Boy – Thnks fr th Mmrs

-
Look, if you had one shot, or one opportunity
to seize everything you ever wanted in one moment
would you capture it or just let it slip?

-


Fredag:
Jag åt middag med dom 2 bästa tjejorna som en sen födelsedagspresent+ för att en flyttar snart, jag flyttar så fort de går;P osv. - vi splittras lite granna me andra ord </3. ;)


Go middag+ goa tjejer


Så såg jag ut typ dårå ^^


Sen efter middagen var det bara att gå rakt över gatan för att gå på festen vi var bjudna till :)
Det var en jättetrevlig kväll i stora hela, och sen cyklade jag hem nöjd å glad :)
-

Lördag:

Jag blev bara hemma i min ensamhet jag, men de var skönt det med. Jag tände ljus både inne och ute och kollade film, så det var jättemysigt! Jag blev bjuden till några fester åså, men det lockade mer att vara hemma faktiskt :) Gammel-tant Ellinor, haha;P Ne men ibland så tycker jag man faktiskt "får" bara va hemma å inte göra nånting utan att känna att man måste ut å dricka åså, utan bara vara för sig själv ett tag ;) Men som sagt ett tag är det ju skönt, sen blir man rastlös igen och då är de bara att ta på sig finskorna och gå ut ;)Kroppen må vara svag men det är inte jag

.
Dagens låt:

Feed Me – Strange Behaviour - Original Mix


En fråga jag fick genom bloggen:
"Hur ska du klara av att jobba när du är hemma för att du är sjuk/har ont mycket?"
Svar:
Självklart har jag också tänkt på det, och ibland har jag blivit "rädd för mig själv" att jag inte ska kunna klara av att jobba fullt ut åså, men jag har iallafall kommit till den mognad att jag vet att ett jobb är ett jobb, och det är inte alls som att ringa och sjukänmäla sig när man gick i skolan eller att t.ex. att avboka en "träff" med en kompis (-även om det också har varit/är jobbigt) utan på ett jobb tjänar man pengar och där kan man få sparken, så om jag skulle få ett jobb är det klart att jag kommer göra mitt yttersta -och lite till för att få det att fungera.
Jag skulle egentligen behöva bli en lyx-fru eller nått det vore ju bäst, haha, nedå ;P

Tack för frågan!
-
Har du någon annan fråga som rör att jag är sjuk, om min musik, om mig eller vad som helst så fråga på bara!

Puss!
The Beatles i mitt

My kryptonite

.
Dagens låt:
Weeping Willows – Blue And Alone

En dålig dag
Idag var det en sån där smärto-dag. En sån där dag då jag har känt mig så fruktansvärt ensam med mina sjukdomsbesvär, då jag riktigt känner att ingen i min omgivning kan sätta sig in i hur det är att vara jag- med smärtorna.
Det hade varit en sak om jag hade kunnat slagit på och av själv, eller kunnat styrt smärtorna på något sätt med någon slags mirakel-medicin, men nu kan jag ju inte de. Jag har den där "ryggsäcken med stenar i" hela tiden på ryggen, och hur gärna jag än vill ställa ner den- för den är ju så tung, och de gör ju så ont av den, så kan jag inte. Av smärtorna så blir jag ju på sämre humör, liksom inte samma glada Ellinor, och ja visst, de finns säkert folk som har det värre, som har ondare och ändå är glada, och eftersom jag egentligen är en glad person och skulle vilja vara det jämt, men inte alltid orkar- skulle vilja ge ett pris eller nått till dom som är lugn och glad fastän dom har smärta som är som min eller högre. Ett stort jäkla diplom av guld skulle dom haft. ;P
Och ett stort problem för mig har länge varit att folk fungerar mycket så att "Syns det inte- finns det inte."
Mitt sitter ju helt å hållet på insidan, men det betyder ju absolut inte att de gör mindre ont såklart;P För något år sedan (de har återkommit då och då) så ville jag ha cancer. Det låter hur hemskt som helst, men de var så jag kände pga personer som tänkte just så- syns de inte, finns de inte, för cancer (de flesta former av de) syns av cellgifter osv. att man tappar hår, förändras utséendemässigt osv.
Så, så mycket har folk brutit ned mig pga av deras tankesätt om när/var/hur man är sjuk osv. Men ju mer tiden går dessto mer inser man ju att det är ju deras problem att dom inte kan se det/ lita på mig, och sålänge jag vet att jag är sjuk så är det ju lugnt för min del, eller hur man ska formulera de;P
Och sen när folk/familj/vänner frågar sig "men, varför är hon så sur idag för, "sluta va så arg", "vad är det för fel Ellinor"?, osv. så kan det ju uppstå missförstånd, för jag vill inte gå runt med en lapp i pannan dom dagar jag har extra ont där det står "Har speciellt ont idag, låt mig vara" typ;P Jag tänker ju att "Dom kommer ju ihåg att jag har en sjukdom så dom förstår varför ja är på dåligt humör idag", men oftast glömmer ju folk bort det eftersom jag inte är sur nå ofta alls, och eftersom de inte syns så förstår jag ju de, men jag skäms ofta över min sjukdom och vill inte säga det varenda gång jag visar sur-ansiktet, så när de blir så är det lite extra jobbigt.
-
Menmen, de är bara att fortsätta att kämpa på de;P Du kanske också har problem på ditt sätt, och kanske tillåme smärtor du med, fast på andra ställen i kroppen/ på kroppen osv. och vet hur det är på ett ungefär. För dig/oss gäller det att hitta något som man kan "fly" till ;) Jag har musiken jag flyr till när ingen kan/vill lyssna när jag har det jobbigt, och ibland så känner man ju att man vill inte ringa vännerna för iallafall jag- vill inte "vara i vägen" och vill inte vara gnällspiken om att sitta å säga hur ont jag har. Mina vänner får ju såklart ringa mig när dom vill och gnälla hur mycket dom vill hos mig;P Men ibland vill man ju inte känna sig som sgat i vägen själv.
Har du hästar som hobby, ja men "fly" till stallet då, eller målar du- måla, skriver du mycket (som jag nu;P)- skriv av dig. Vad som helst som funkar för dig :)
---

Nu blir det Sex & the city (favvo-serien) och nån natt-macka innan läggdags ;)
Puss & kram, - ta hand om dig!

My love


Kärleken väntar


*

Jag vill kyssa någon på en av Stockholms gator mitt i natten, till ljudet av fallande vatten.
And the world spins madly on


Dagens låt:
*
Kent – Kärleken Väntar


Allt bara snurrar i huvudet på mig, och allt känns så förvirrat men ändå så är jag så bestämd ;)
Igår när jag vaknade kände jag verkligen att det var en sån där skol-starts dag. Det är klart att känslan sitter kvar när man ändå har gått i skolan i 12 år liksom;P Men för första gången på mer än hälften av mitt liv behövde ja inte gå till skolan. Det kändes så konstigt, och inte ens direkt skönt. Jag kände ingen ro direkt av att få sova längre än alla andra (som skulle gå till skola/jobb), utan bara en konstig känsla och en rastlöshet. Jag kände mig för första gången på hela sommaren, trots att kompisar har jobbat runt omkring mig osv, arbetslös ;P -Eller arbetssökande säger man ju nu förtiden ;)
Men det känns bra iallafall att jag har börjat sökt jobb, så jag känner mig ju inte helt hopplös;P
Om en vecka går tåget ner emot Sthlm igen för att gå på arbetsintervjuer osv. Så det känns jättebra. Jag blir där längre och längre, den här gången blir det nog tisdag-sönd. -and I love it :)
Snart är alla bilder klar från fotograferingen också, eller jag ska iallafall få alla av Johan. Har ju ännu fått vissa bara, så det ska bli kul att få alla på en och samma plats :)
Det har varit lämpligare att lägga upp bilderna på facebook, så gå in nedan om du vill se alla som finns hittils, samlade.
Mitt album för fotograferingen på FacebookOuch, I have lost myself again

*
Dagens låt:

Maroon 5 – Moves Like Jagger - Studio Recording From The Voice Performance


Godkväll på er!

Är hemkommen ifrån Sthlm sen ca 2 dagar sen. Det gick jättebra att vara barnvakt åt lådsaskusinerna, och det gick så bra att jag ska nog vara det flera gånger :) Om ca 2 veckor ska jag ner igen tror jag och börja söka jobb riktigt, för nu när jag kom hem fick jag världens motivation att skriva CV, så det är gjort nu, jag har även skickat in CVt nu till olika barnpassar-sidor på nätet som min lådsasmoster tipsade om, så det är bara att invänta svar:) Det känns att flytt till Sthlm kommer närmare och närmare, and I just love the feeling :)
Igår sjöng jag på begravning, och det gick jättebra trots alla ledsna ansikten. Men i sånna lägen är det bara att dra på sig proffs-dräkten och bara köra ändå.
Idag har jag repat inför imorgon då jag och Pontus spelar här i stan på CH från kl ca 21.00, kom å lyssna vettja ;)
Det tråkiga är att jag känner att jag börjar bli sjuk eller nått :/
-Finaste tavlan där hemma hos dom på söder!

Det löser sej


Dagens låt:

*
Slash – Starlight - featuring Myles Kennedy


Idag har jag inte mått något vidare alls :/
Jag har mått allmänt illa, varit trött osv.
Det är nog en blandning av magkatarren och sömnbrist pga tankar om allt som snurrar i mitt huvud 24/7.
Jag försöker dock att rycka upp mig sakta men säkert så jag kan gå ut och ha det roligt ikväll ;P
Igår spelade ju jag och Pontus på CH. Vi spelade ute så det blev väldigt snabbt för kallt, så pontus fingrar blev för kalla för att kunna spela och min röst tog stryk pga kylan och den råa luften. Men förövrigt så tyckte folk att vi lät bra, så de var väl huvudsaken ;P
-
Imorgon drar jag och min lådsasmorfar till Sthlm för att vara barnvakt åt mina lådsaskusiner (lådsasmorfars barnbarn). Så från söndag till tisdag blir det jag, lådsasmorfar och tre barn på 4,7 och 8 år :) Men på kvällarna är jag "fri" att göra vad jag vill, och dom bor på söder, så det blir väl lite andra roligheter också hoppas jag på iaf :)
Jag ska även ner för att kolla upp jobb, så de håller vi tummarna för :) Sthlm 2 gånger på 2 veckor känns inte dumt alls faktiskt^^
På onsdag ska jag sjunga på begravning, så imorn ska jag iväg och repa till det också innan jag åker.

If it doesn't break your heart, it isn't love


Dagens låt:
*
Switchfoot – Yet


"The important thing is not to be bitter over life's disappointments. Learn to let go of the past,
and recognize that every day won't be sunny. And when you find yourself lost in the darkness and despair, remember it's only in the black of night you see the stars. And those stars will lead you back home.
So don't be afraid to make mistakes, to stumble and fall, cause most of the time, the greatest rewards come from doing the things that scare you the most.
Maybe you'll get everything you wish for. Maybe you'll get more than you ever could have imagined. Who knows where life will take you. The road is long and in the end,
the journey is the destination."
-

-Det citatet har hjälpt mig ur många mörka stunder. Jag bara älskar det.

.


Nej men oj, ett till smakprov ^^
Foto Johan Mörlin
-Btw, på bilderna är mitt hår helt naturligt. Alltså inga produkter, fixat med plattång osv. Bara så ni vet att det är naturligt som sagt;P


I´ve got to break free

*

www.myspace.com/ellinorohlsson


Okej, nu har jag lagt ut min studio-inspelade (lite annorlunda än orginalet) version av More then they will ever know. Jag vet typ inte om den är färdig (det kan bara David svara på;P) men jag lägger ut den i brist på annat ;P
Pga vissa tråkiga omständigheter så kommer nog inte min skiva i just Void-studion bli färdig på ett tag. Det kan hända att det blir inspelning längre fram, men just nu står det stilla och det går inte att göra något åt. Jag hoppas jag får spela in på annat sätt inom snar framtid, så jag får ge er lite annat material än just den här låten + någon annan dåligt inspelad låt ;)


Help, I have done it again

*

Nyhittad- jättebra låt:

Sia – Breathe Me

-

Kanske e kärlek en barnlek en match utan halvlek
Som ceremoniellt river ut hjärtat som en aztek.
Nu pumpar det i handen e det slumpen e det mannen
E det fumlandet i natten på den sjunkande fregatten
Eller har jag min hjärna på ljudlös som min lur
O fått nån sorts skruvlös och gått i tu
Jag vet ju att mitt liv är summan av vad som skett
Men jag får mindre ordning på skit än lasse winnerbäck
Det inte lätt jag saknar grepp som kassa vinterdäck...
Det känns som att jag nått det sista stupet
Du tycker att jag borde räknat ut det
Jag lovar jag ska ge det mitt allt


-

- Jag kan lyssna på Timbuktus låtar flera gånger, precis som denna- Ord och flera visor, men höra en viss textrad efter många gånger som jag inte har tänkt på förut men som blir klarare ju mer jag har lyssnat, t.ex som med den här som sagt. Han är bara för bra ibland- måste jag bara påpeka :)
(Nu har ja skrivit hans texter och så flera gånger, så det låter som att jag bara lyssnar på honom, vilket inte fallet, men ändå;P )
Vill du kika vad jag mer lyssnar på:

"Music is what feelings sound like"
(Ännu ett smakprov från fotograferingen. Foto+redigering Johan Mörlin)

So I throw my cards on your table


Dagens låt:
*
Michael Jackson – Smooth Criminal (Radio Edit)


Hemma igen från Sthlms-bravader i helgen!


Fredagkväll och mys-middag vid 10-tiden på Drottninggatan :)


Shopping-lördag


Promenad genom Gamla stan bl.a mot Söder för utgång!


Tröst-cider på Centralstationen/Olearys pga av att vi missade vårat tåg för att pendeln var försenad in till stationen, så 300 kr gick upp i rök fastän de inte ens var vårat fel (Y)... Hemresan kostade alltså totalt ca 600 spänn...

-
Trots upp&nedgångar så har helgen varit jättebra! Jag vill bara tillbaka igen-igen och igen! :)
Det blir nog kanske flytt dit i vinter eller så ;)

(Fler bilder finns på min facebooksida)

Man är aldrig helt nöjd


*

Nu ska jag alldeles strax lägga mig och sova efter en härlig dag, och en väldigt trevlig kväll på Stenö.
Men jag kom och tänka på en sak jag var tvungen att skriva av mig först ;)
I typ nästan 2 veckor nu så har jag och en kompis planerat (försökt att planera) en helg i Stockholm. Jag har velat åkt dit typ hela sommaren nu, bara för att ha det skönt och gå ut och ha roligt. Men tro mig, om du inte känner någon väldigt nära som bor där så är det väldigt svårt att få tag på sovplats/någonstans att bo under t.ex. bara en helg som vi nu. Jag kollade med min lådsasmorfar+mormor om dom visste någon, dom i sin tur kollade med min lådsasmoster osv. om det fanns någon möjlighet till att låna sovplats nånstans, men tyvärr så krockade det med en massa annat så det gick inte åt det hållet med boende. Jag kollade med pappas sida av släkten, med mammas vänner osv. men nej, inget som funkade ;P Killkompisen kollade han med från hans sida, men där fanns det inte heller några öppningar till sovplats.
Sen som tur var så dök det upp en chans hos en av mina nyfunna vänner, att vi kanske kunde få sova där+ få skjuts ner till Stlhm, och det såg iallafall ljusare ut med det än vad det hade gjort me de andra platserna ;P
Men innan jag fick svar så drog sig min kära killkompis ur (no hard feelings;P) och jag vill ju inte direkt åka själv till Sthlm så det såg ganska mörkt ut där ett tag, de kändes som att jag skulle få ge upp mina efterlängtade planer om en skön helg i huvudstaden, och jag hade nästan gett upp då jag frågade min fina vän Jasmine som "sista utväg" (utan att det ska låta taskigt!) om hon kunde tänka sig att hänga med. Jag trodde först att hon kanske inte skulle vilja för hon hade nyss varit iväg "på roligheter" åså, men jag frågade iallafall, och hon ville, min fina vän!^^
Och nu samma kväll så fick jag veta att vi kunde bo/sova hos min andra nyfunna vän, så nu är lägenhet, sällskap och allt fixat, så nu ser det ut som att jag får åka på "min" härliga helg i Sthlm iaf! :)
Men jag fick även ett samtal tidigare ikväll om en spelning, och spelning betyder ju pengar bl.a, vilket jag behöver väldigt mycket just nu, så då fick jag ångest för det att jag ska åka bort när jag hade kunnat spelat och tjänat pengar liksom;P
Och sen är det även andra saker som jag känner att jag vill ha i mitt liv just nu, t.ex. körkort, jobb, egen lägenhet, kärlek osv- men som allt kanske inte rusar in i ens liv på en och samma gång;P
Det är det jag menar med att man aldrig blir helt nöjd någon gång. Man vill alltid ha mer. Som nu ikväll så "fick jag allt jag har velat haft" just Nu i mitt liv- just den här helgen i Sthlm, som jag har fokuserat så mycket på nu, och ändå så när man sitter och är glad för de så dyker de andra upp smygandes och låter en inte vara nöjd ;)
Men jag sa tyst för mig själv iallafall att "Nej, nu ska jag vara glad för det här som jag fick just Nu" För jag hade ju "kämpat så hårt" för de. Och jag tror man måste stanna upp sig själv så lite ibland, och bara vara nöjd för "det lilla" man fick just , eller precis som just Nu för mig. ;)

Godnatt, ta hand om er!I am finished with you


Dagens låt:

*
30 Seconds to Mars – The Kill (Bury Me)


Igår var det fotografering dårå! :)
Bilderna kommer att "vara klara" om ca en vecka, så då kommer det nog dyka upp mycket här på bloggen av dom.
Jag fotade med Johan Mörlin och det blev många fina bilder ute vid Stenö. Här är två av dom, som en liten försmak till de många andra bra bilderna som kommer sen ;)


(det är jag som just nu har beskurit bilderna åså, så det är inget Johan behöver stå för, utan de är jag^^)


Dream until your dreams come true.


Dagens låt:
*
Wild Cherry – Play That Funky Music


Idag är det fotografering då som gäller! Uppdaterar senare med lite smakprov kanske ;)
-Btw, så igår "hittade" jag ju låten Tillsammans med Albin Gromer, den kan jag starkt rekomendera, den är jättebra tycker jag, den fastnade liksom :) Du kan klicka på länken i de tidigare inlägget för att komma till den.

Fixar och donar mig själv och kläder tills fotogr. :)

RSS 2.0